Garantie & klachten

Ondanks onze uiterste zorg en controle kan het gebeuren dat u na aankoop een materiaal- of productiefout ontdekt. Wij adviseren om de geleverde producten na ontvangst te inspecteren en eventuele gebreken meteen via e-mail bij ons te melden. Ons mailadres is info@vankeulenschoenen.nl.  Wij nemen per omgaande contact met u op om verdere actie te bespreken.  

De algemene garantie is alleen geldig met aankoopbon of betalingsbewijs en binnen 6 maanden na aankoop. Gebreken die door een materiaal- en/of een productiefout veroorzaakt zijn, zullen vakkundig worden hersteld. Indien dit niet mogelijk is zal een vervangend product worden verstrekt. Indien dit ook niet mogelijk is ontvangt u het aankoopbedrag terug. 

Op de volgende defecten wordt geen garantie gegeven:

  • Slijtage onderhevige onderdelen van uw  schoenen. Denk hierbij aan zolen, hakken en neuzen, deze vallen buiten de garantie. Met name kinderschoenen worden dagelijks hevig op de proef gesteld;
  • Ritsen en applicaties;
  • Beschadigingen/barstjes aan lakleer en/of metallic leer;
  • Slijtage van klittenbanden. Vooral bij kinderschoenen komt het regelmatig voor dat de klittenbanden niet meer goed hechten, grootste oorzaak is viezigheid op het klittenband. Maak regelmatig de klittenbanden met een borsteltje schoon zodat viezigheid geen vat heeft op de hechting;
  • Kaal worden van de neuzen zijn gebruiksklachten een vallen hierdoor niet onder de garantie. Iedere leersoort heeft een karakteristieke uitstraling en vergt een speciaal onderhoud. Meer informatie over het onderhoud van uw schoenen vindt u bij onderhoudtips.
  • Het afgeven van uw schoenen op uw kleding. Door strenge EU eisen aan voornamelijk het looi en verfproces worden onder andere milieuvriendelijke verven op waterbasis gebruikt met deze vervelende bijkomstigheid.

Algemeen:
Zoals bepaald in het burgerlijk wetboek dient u ons in de gelegenheid te stellen om binnen een redelijk termijn met de fabrikant te overleggen en eventueel een reparatie uit te (laten) voeren.

Wij zullen te allen tijde proberen om u op een juiste manier te adviseren / helpen en een nette oplossing voor uw probleem aan te dragen.

lees ook onze algemene voorwaarden.