Meten is weten

Kinderschoenen kopen valt niet altijd mee. Het aanbod loopt net zo uiteen als de prijzen ervan. Bovendien hebben kinderen niet altijd zin om te passen. Het is dus slim om te weten wat een goede kinderschoen is, want dat verschilt van voet tot voet.

Geen dag ziet er hetzelfde uit. Kinderen voetballen, gaan mee shoppen, spelen in de zandbak, kijken tv, enz. Al deze activiteiten vragen wat anders van een schoen. Je loopt de vierdaagse per slot van rekening ook niet op naaldhakken. Ga daarom van te voren na bij welke activiteit de nieuwe schoenen moeten passen.

Tegenwoordig zijn schoenen veel leuker dan vroeger. Denk maar aan trendy materialen als nubuckleer, lakleer, geprint leer. Realiseer je dat sommige materialen extra kwetsbaar zijn.

De meeste kindervoeten groeien snel. Een groeispurt van een maat in twee maanden is geen uitzondering. Als je schoenen bij ons koopt, kun je de voeten van je zoon of dochter regelmatig laten opmeten, gewoon ter controle. Dan loopt je kind nooit op te kleine schoenen, ook al zegt je kind dat ze nog heerlijk zitten. Wij meten de voeten en de binnenmaat van de schoenen in milimeters. Dat zegt meer dan een schoenmaat.

Even geen tijd? ....als hulpmiddel: Klik hieronder op de button zodat u de voetenmeter in PDF-formaat kunt bekijken en afdrukken. Op deze manier zijn kindervoeten te meten.

Download voetenmeter